Dr. Cojocaru Viorica

Dr. Cojocaru Viorica

Medic primar Laborator Clinic

 

DR. STOICA GABRIELA
Medic primar Laborator Clinic

 

 

Personal sanitar: 12
Personal auxiliar: 2

Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta dispune de doua locatii:

1. Sediul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta, din Constanta, str. Sentinelei,  nr. 40;
2. Punctul de Lucru din incinta Dispensarului TBC Constanta, B-dul Al. Lapusneanu, nr. 137. LAM din Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are in componenta urmatoarele functiuni:
– Hematologie si Biochimie medicala;
– Mycobacteriologie;
– Bacteriologie medicala;
– Biologie moleculara.
ln cadrul Punctului de Lucru din incinta Dispensarului TBC Constanta se regaseste un compartiment de Mycobacteriologie, care deserveste întreg teritoriul judetului Constanta în materie de diagnostic al TB, precum si diverse Contracte încheiate cu unitati sanitare din municipiu.
Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta are statutul de Laborator Regional de Referinta in diagnosticul TB, deservind si judetele Tulcea si Braila cu investigatii de ultima generatie : biologie moleculara (GenoType LPA identificarea Complexului Mycobacterium Tuberculosis si detectarea rezistentei la INH si RMP si GenoXpert MTB/RIF identificarea Complexului Mycobacterium Tuberculosis si detectarea rezistentei la RMP) si cultura si antibiograme in mediu lichid ( Bactec MGIT 960).
De asemenea Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta este cooptat in desfasurarea unui studiu finantat de guvernul Norvegiei privind implementarea ultimilor tehnici de diagnostic al TB ( Proietul RO 19.01 ).
Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta desfasoara scheme de comparare interlaboratoare cu Labquatity din Finlanda, in scopul mentinerii permanente a standardelor de calitate.